Aanleg gazon

 

Slechts één blik over uw gazon in de tuin en u komt tot rust. Het gras aan uw voeten, een open veld met sierlijke, strakke of ronde vormen, of uw kinderen die veilig spelen. Een tuinontwerp met gras schept ruimte en rust, en verrast met uitnodigende zichtlijnen. Echt iets voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Een oplossing die even chique als praktisch is, want uw gazon straalt openheid uit en vormt bovendien een neutrale ondergrond voor de verdere invulling van uw tuin.

Wat voor gazon aanleg past bij u?

 

Ravel Allround Hovenier besteedt grote zorg aan het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van een gazon in tuinen. Sinds enige tijd zien wij bijvoorbeeld dat kunstgras sterk in opmars is, voor omgevingen waar kinderen in spelen. Maar ook uw voorkeuren, het dagelijks gebruik van uw tuin en het onderhoud zal moeten terugkomen in uw tuinontwerp. Zo krijgt u een gazon in uw tuin dat bij u past.

Uw smaak, uw stijl, uw gazon in de tuin staat bij mij centraal.

Ravel Allround Hovenier staat voor een uniek, duurzaam en onderhoudsvriendelijk resultaat, zodat u heerlijk kunt genieten.

 

Speelgazon aanleggen

 

Het speelgazon is over het algemeen het meest sterke en veerkrachtige gazon. Dit gras is geschikt om vaak belopen te worden en kinderen kunnen er probleemloos op spelen en ravotten. De  voornaamste voordelen van het speelgazon zijn het grote herstelvermogen en het gemak waarmee het redelijk kort te maaien valt. In de zomer kunt u hier probleemloos enkele weken een badje of tentje op laten staan. Het speelgazon blijft in conditie door slechts regelmatig maaien en bemesten.

 

Siergazon aanleggen

 

Wilt u een prachtig siergazon, en heeft u hiervoor tijd en middelen voor het (laten) uitvoeren van onderhoud? Dan is siergazon geweldig: een prachtig siergras dat fijner is dan andere grassoorten. Ook het siergazon is gemakkelijk kort te houden en dit geeft een exclusief strak resultaat. Wel is het gras minder geschikt voor speelgazons of schaduwgazons. Het behoeft daarnaast regelmatig onderhoud gedurende het hele jaar. Dit verzorgen wij graag voor u.

 

Schaduwgazon aanleggen

 

U kent het waarschijnlijk wel: lelijke kale plekken in uw gazon, onder bomen of langs hagen. Dit komt door een tekort aan zonlicht. Heeft u een schaduwgazon vanwege de ligging van uw tuin? Hiervoor hebben wij speciale graszoden met speciale mengsels. Dit gras groeit niet alleen goed in de zon, maar ook in de schaduw. Het heeft dezelfde sierwaarde als een speelgazon en is dus goed te betreden.

Mollen in het gazon

Mollen in het gazon: één van de vervelendste dingen die u kunt tegenkomen. Waar eerst een prachtige grasmat lag, liggen nu grote hopen aarde op een rafelig oppervlak. En dit lijkt met de dag erger te worden. Om dit te voorkomen werken wij met speciaal mollengaas of molwerend doek: een diervriendelijke oplossing. Heeft u geen preventieve oplossing onder uw gazon aangelegd, dan regelen wij een professionele mollenvanger. Hij komt een paar keer bij u langs en vangt alle mollen.

 

Kunstgras

 

Kunstgras in ontworpen voor mensen die wel willen genieten van een groene tuin, maar die geen tijd willen besteden aan het onderhoud hiervan. Een slimme oplossing voor zo een speelgazon of siergazon is kunstgras, omdat fabrikanten van kunstgras steeds betere producten hebben ontwikkeld, met verbluffende kwaliteit als resultaat.

Neem nu vrijblijvend contact op voor advies over de aanleg van een gazon in uw tuin.

 

Uw eigen vijver laten aanleggen

 

U brengt leven in uw tuin met het laten aanleggen van een vijver. U zult merken hoe deze het hele jaar door leeft, groeit en bloeit. Natuurlijk in een stijl die bij u en uw tuinontwerp past. Bijvoorbeeld een natuurlijke vijver vol planten en dieren. Of juist een strak en minimalistisch ontwerp, geschikt voor uw moderne woning of  bedrijfspand. Met de juiste verlichting, zodat u er ook in het donker nog van kunt genieten. Wat u ook wenst Ravel Allround Hovenier denkt met u mee zodat een perfect ontwerp ontstaat.

Hetzij een betaalbare oplossing of een zeer exclusieve vijver. Ieder resultaat is hoogwaardig.

Vijver laten aanleggen in uw eigen stijl

Ravel Allround Hovenier maakt bijzondere vijvers in alle vormen en uitvoeringen. Enkele voorbeelden:

 

 

De natuurvijver

 

De natuurvijver kunt u laten aanleggen met een oeverzone, die geleidelijk overgaat van water naar land. Mensen die deze natuurvijver laten aanleggen houden van een vijver die leeft. Waar vogels komen drinken, baden en broeden. En waar kikkers, padden, salamanders, vogels en vissen zorgen voor leven in de brouwerij. Een fraaie suggestie: stenen waarop natuurlijke mossen groeien.

 

De spiegelvijver

 

Een vijver geeft een ruimtelijk gevoel dankzij de weerspiegeling op het wateroppervlak. De buitenruimte wordt visueel verdubbeld waardoor de tuin veel groter lijkt. Een oplossing die goed past in omgevingen waar men hecht aan zeer exclusieve sferen. Met bijpassende materialen zoals natuursteen, leisteen, stucwerk of zelfs staal worden prachtig strakke lijnen verzorgd.

 

De dynamische vijver

 

Even rustgevend is de vijver waarbij water zorgt voor beweging. Zoals een waterval of sierlijke fontein. Het geluid van kabbelend water is altijd rustgevend en kalmeert en inspireert.

 

De vijver met niveauverschillen

 

De vijver met niveauverschillen geeft een unieke sfeer. Door dit spannende waterspel krijgt uw tuin een extra speels of juist strak karakter. Bijzonder is ook het laten aanleggen een waterloop over verschillende ornamenten in de tuin of vijver.

De juiste vijvertechnieken

Voor iedere vijver is de juiste vijvertechniek nodig. Dit is bij uitstek werk voor echte vijverspecialisten. Want dit zorgt voor het op maat laten leggen van folie in strakke vormen zonder plooien, het laten aanleggen op de juiste plaats in de tuin, het onzichtbaar wegwerken van leidingen, het garanderen van voldoende (zon)licht, warmte en voedingsstoffen, het laten ontstaan van een natuurlijke kringloop, en het kraakhelder houden van de vijver.

Dit alles verzorgt Ravel Allroundhovenier voor zowel particulieren als bedrijven.

Zou u ook graag een vijver in uw tuin willen laten aanleggen neem dan vrijblijvend met mij op.

 

Lees Meer

Ravel Wouters

 

 

bank NL91INGB0007243312

 

K.v.K 65613546

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters