Beplantingsplan

 

De beplanting is één van de belangrijkste onderdelen  van uw tuin. Door het laten maken van een beplantingsplan geeft u uw tuin karakter en sfeer. Laat u dit door Ravel Allround Hovenier doen, dan realiseert u zich snel: hoe mooier het moet worden, hoe meer vakkennis en ervaring er nodig is. Door uw tuinontwerp met beplantingsplan te laten maken door een echte ontwerper bent u voordelig uit met een perfect en duurzaam resultaat naar wens.

 

De kunst van het weglaten

 

U herkent het misschien wel: het is druk op het werk, de boodschappen moeten gedaan worden, de kinderen moeten naar sport of muziek en in de tussentijd hoopt u nog even tijd te maken voor uzelf. En niet voor uw tuin. Dan is het verstandig om een beplantingsplan te laten maken waarin weinig tuinonderhoud nodig is. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de groene en royale sfeer van uw tuin. Integendeel: door de juiste soorten beplanting, een goede opzet van borders en met rustige groepen en grotere vlakken laat ik uw tuin rustiger overkomen en is alle beplanting gemakkelijk uit elkaar te houden. Zo is het onderhoud gemakkelijk en snel te voltooien.

 

Exclusief beplantingsplan laten maken

 

Bent u benieuwd naar een exclusief beplantingsplan? Deze hoeft niet altijd duur te zijn; het gaat er vooral om dat het plan klopt met de rest van het tuinontwerp.

Afhankelijk van uw tuin en zijn stijl, grondsoort en afmetingen kiest Ravel Allround Hovenier geschikte boomsoorten uit voor het ontwerp. Fraai zijn bijvoorbeeld Amberbomen, Acacia's of haagbeuken. Leibomen, blokbomen en dakbomen voor een strak en modern ontwerp. Kleine tuinen doen het goed met bol-acacia’s en bol-catalpa’s, omdat ze goed te knotten zijn en dus weinig overlast geven bij de buren. Deze tuinen gedijen onder veel symmetrie en evenwichtig geplaatst groen zoals strak geknipte taxussen, beukenhagen of geschoren blok- of leibomen. En ‘groene wolken’ van Portugese laurieren of buxus. En strak geknipte hagen laten zich fraai combineren in contrast met los uitziende beplanting. Grote vlakken met siergrassen, hortensia’s of bodembedekkers geven het geheel een rustige, exclusieve uitstraling.

 

Minimalistisch beplantingsplan

 

Bij een minimalistisch beplantingsplan is de soortkeuze bepalend voor het eindbeeld. Ik werk veel meer met solitaire meerstammige heesters, strakke hagen en bladplanten met verschillende structuren. Deze sfeer wordt verder verrijkt met bijvoorbeeld een Japanse esdoorn, Cornus, Sering of bloeiende fruitboom. Graag adviseer ik u over de juiste combinaties van beplantingen, zodat een juiste harmonie ontstaat voor uw tuin of (bedrijfs)pand.

 

Beplantingsplan met weelderige bloemen

 

Ravel Allround Hovenier is niet alleen gespecialiseerd in zakelijke of strakke beplantingsplannen. Ook met vaste planten en bloeiende heesters maak ik schitterende combinaties. Bijvoorbeeld met siergrassen die ook in de wintermaanden prachtig zijn om te zien, vooral bij lichte vorst. Deze weelde is in het algemeen ook veel meer insect- en vlindervriendelijk. Hiervoor gebruik ik planten met voldoende nectar en zonder gif. Zo doen vlinderstruiken het goed; ze bloeien rijkelijk en geven veel nectar af. Bijen, hommels en vlinders hebben het hier goed, waardoor ze steeds meer in uw tuin zult zien rondvliegen.

 

Beplantingsplan met bloempotten of bakken

 

Hiermee laat ik uw tuin compleet opleven. Strakke bakken met daarin siergrassen of juist zinken bakken vol Hosta’s zijn ideaal voor beplantingsplannen voor dakterrassen of daktuinen. In grotere bakken plaatsen wij vaak grote solitaire heesters of boomachtige struiken, die hun omgeving direct een volwassen uitstraling geven.

 

Plantenbakken en -potten komen vaak terug in mijn ontwerpen, want hiermee komen fraaie effecten tot leven. Ze zijn verrassend of opbouwend voor het geheel. Blikvangers die voor symmetrie en balans zorgen, of uw tuin betrekken bij uw interieur. Dat kan bijvoorbeeld in een landelijke, klassieke of juist moderne sfeer; geheel naar uw wensen.

 

Ravel Allroundhovenier heeft ervaring met plantenbakken. Zodoende weet ik precies welke planten, bloemen, grassen en beplantingen het best gedijen in uw tuin, plantenbakken en -potten. Ik adviseer u hier graag over.

 

Verticaal tuinieren

 

Een verticale tuin is een oplossing voor

 kleine tuinen en balkons. Je ziet ze veel in hippe restaurants en zelfs op vliegvelden tegenwoordig. Een verticale tuin staat garant voor een mooie groene muur en het hele jaar plezier van je planten op heel weinig oppervlakte.

 

Meerstammige bomen en heesters

 

Er is groeiende waardering voor solitaire struiken en meerstammige bomen en heesters. Als u een exclusieve uitstraling wilt, dan zijn dit de beeldbepalende bomen. Meerstammige struiken en bomen zorgen ook voor een schitterend geheel als deze gecombineerd worden met verschillende materialen en kleurcontrasten. Er zijn natuurlijk verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De keuze wordt bepaald door het type blad, de karakteristieke groeiwijze en het type bloem.

 

Solitaire en volwassen tuinbeplantingen bij tuinaanleg

 

Om uw tuin direct een volwassen uitstraling te geven kiest u voor zware en volwassen tuinbeplantingen, of slechts enkele solitaire volwassen planten. Dit zorgt voor een direct resultaat zoals dat al vastligt in het ontwerp.

Bij sommige tuinen laat ik de grote hagen, bomen en heesters staan voor een volwassen uitstraling. In dit opzicht heeft Ravel Allround Hovenier jarenlange ervaring; het inrichten van tuinen die direct na het maken een volwassen, royale uitstraling hebben is voor mij de normaalste zaak van de wereld.

 

Tuinbeplanting die groen blijft

 

Ook in de wintermaanden is het prettig om uit te kijken op een gezellige tuin met groen. Daarom werken wij met wintergroene tuinbeplanting. Verschillende opties en uitvoeringen zijn denkbaar.

• Buxushagen, -bollen of -wolken

• Taxushagen, -bollen of -wolken

• Portugese laurier als kegel, bijvoorbeeld tegen de woning

• Portugese laurier als ‘groene wolken’

 

Borderrenovatie

 

Bent u niet tevreden met een bepaalde border of hoek in uw tuin? Ook voor die situatie biedt Ravel Allround Hovenier u een perfecte oplossing. Afhankelijk van de staat van uw tuinbeplanting gebruiken ik deze opnieuw. Waar nodig plant ik nieuwe bij. Dit is een relatief voordelige manier om uw tuin nieuw leven in te blazen.

 

Complete keuze voor topkwaliteit

 

Dankzij mijn verschillende inkoopkanalen en specifieke controle zult u bij mij altijd profiteren van topkwaliteit. Ik werk met speciale kwekers en kwekers die importeren vanuit het buitenland en kwekers die zijn gespecialiseerd in grote hagen en meerstammige bomen. Niets is dus te gek voor mij. Geef aan wat uw ideale eindbeeld is en ik verzorg dit in uw beplantingsplan op maat.

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Tuinontwerp

Ravel Wouters

 

 

bank NL91INGB0007243312

 

K.v.K 65613546

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters