Tuinverlichting

Tuinverlichting: dat werpt zaken in een ander licht. In de avond en ‘s nachts kunt u nog heerlijk buiten blijven. Misschien om te lezen, te drinken of borrelen met vrienden of familie. Het in het donker oplichtende groen zorgt dan voor veel sfeer. Hierop zijn de verlichtingsplannen van Ravel Allroundhovenier gebaseerd.

 

 

Uw eigen tuinverlichting

Ravel Allroundhovenier zorgt er voor dat uw tuin een sfeervol verlengstuk wordt van uw woning. Hierin speelt de tuinverlichting een belangrijke rol. Ook hierin zorg ik dat de stijl past in het tuinontwerp dat wij in samenspraak met u maken: eigentijds, sierlijk of robuust. Dankzij een ruim aanbod met verschillende soorten tuinverlichting bezorgen wij uw tuin precies de juiste sfeer. Bijvoorbeeld met:

• Sfeerverlichting

• Spots onder bomen of solitaire heesters waarbij de kroon of struik stijlvol oplicht

• Wandlampen tegen de schutting

• Staande buitenschemerlampen op het terras

• Accentverlichting op paden en fraaie zichtlijnen

• Functionele verlichting (bijvoorbeeld bij deuren, terras, schuur of kliko)

• Schrikverlichting (verlichting voor de veiligheid)

 

LED-verlichting

De komst van LED-verlichting heeft de toepassingsmogelijkheden voor tuinverlichting aanzienlijk verbreed. Niet alleen is deze techniek energiezuinig en duurzaam; deze maakt het mogelijk om meer bijzondere effecten te creëerden.

12-volt-tuinverlichting

Ook deze vorm van tuinverlichting heeft zijn eigen voordelen:

• Prijstechnisch aantrekkelijk in het aanleggen

• Eenvoudig te installeren

• Energiezuinig

 

Tuinverlichting op 230V

Het grote voordeel van tuinverlichting op 230V is dat deze te dimmen is. Zo kan functionele tuinverlichting ook als sfeerverlichting gebruikt worden. Hierbij is het handig om extra spatwaterdichte stopcontacten en schakelaars aan te leggen voor het opladen van mobiele apparatuur. Zo hoeft u niet meer weg van uw loungebank, stoel of overkapping. De Ymvk-as grondkabel heeft een speciale mantel zodat de aardlekschakelaar uitslaat mocht de kabel beschadigd worden door bijvoorbeeld tuinonderhoud.

 

Maak de juiste overweging

Het aanleggen van tuinverlichting vraagt om het maken van de juiste afwegingen. Zo is tuinverlichting op 230V zeer betrouwbaar, duurzaam en biedt het meer mogelijkheden dan 12-voltverlichting die kwetsbaarder is en een slimme aanleg vereist, en een transformator op een stopcontact. Kies dus voor een gedegen voorbereiding. Hiermee voorkomt u dat u uiteindelijk te weinig grondkabel of aansluitpunten heeft, waardoor uw tuin opnieuw opengehaald moet worden.

Specialisten in het aanleggen van tuinverlichting

Ravel Allround Hovenier werkt samen met professionele bedrijven op het gebied van elektra werkzaamheden en tuinverlichting. Onderdelen die Ravel Allround Hovenier niet zelf kan uitvoeren, worden uitbesteedt aan een specialist die het beste resultaat kan garanderen.

Wij adviseren u graag verder, dus neem hiervoor nu met mij op.

 

 

 

 

Lees Meer

Sfeervolle tuin- en terrasoverkapping plaatsen

 

In mijn ontwerpen komen tuin- en terrasoverkappingen regelmatig voor. Het Nederlandse weer is immers grillig: vaak aangenaam, maar tevens regenachtig. Om op alle momenten te kunnen genieten van uw bijzondere tuin vormt de tuinoverkapping / terrasoverkapping een prachtige oplossing. In een slim tuinontwerp is de overkapping een uitnodigend en harmonieus element. U zult straks merken dat u daarom vaker graag in uw tuin bent.

 

Standaard terrasoverkapping of veranda

 

Omdat ik met verschillende leveranciers samenwerk heeft u bij mij complete keuze uit verschillende overkappingsmogelijkheden. Deze hebben vaste maten en zijn goed in te tekenen in het tuinontwerp. Prijstechnisch is dit ook vaak het meest interessant. Hierbij adviseer ik u geïmpregneerd hout te gebruiken om houtrot te voorkomen, een probleem dat vaak voorkomt bij terrasoverkappingen.

 

Overkapping of veranda op maat

 

Sommige tuinen hebben niet de juiste maatvoering of vorm. Of er is ruimte voor iets echt bijzonders op maat. Zoals een getekend ontwerp waarin u ook zelf mag aangeven wat u mooi vindt. Diverse ontwerpen van terrasoverkapping en veranda’s, bijvoorbeeld:

• Een aluminium daktrim of een zinkenkraal

• Een dichte achterwand met open zijkant

• (sfeer)Verlichting onder de overkapping

• Een schuifwandsysteem

• Een doorvoer door het dak (voor een kachel of buitenkeuken)

• Een lichtstraat of lichtkoepel

• Strak afgetimmerde dragende balken (strak modern effect)

• Gelijmd EPDM-dakfolie of dakleer volgens brandmethode

 

Zonnedoek als tijdelijke terrasoverkapping of veranda

 

De handigste oplossing is de Pergola met 4 hoekpalen en harmonica-zonnedoek. Wanneer u van de zon wil genieten, of juist als het te warm wordt, past u gemakkelijk de stand van het doek aan; deze kan open en dicht. Ook te plaatsen als veranda met twee staanders en liggers bevestigd aan uw woning. Deze terrasoverkapping is eenvoudig te reinigen en schimmelwerend. Bovendien biedt het tot 95% bescherming tegen UV-straling.

Prachtig ontwerp met tuin- en terrasoverkapping

Ravel Allroundhovenier combineert stijl en functie. Deze kwaliteiten kunnen elkaar versterken. Zeker als het gaat om tuin- en terrasoverkappingen. Met sfeer vormen deze een veilig onderdak voor uw loungemeubelen, eettafel of buitenkeuken.

Ik adviseer u graag over tuinoverkappingen en terrasoverkappingen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op.

 

Ravel Wouters

 

 

bank NL91INGB0007243312

 

K.v.K 65613546

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters

Ravel Wouters